среда, 21 апреля 2021 г.

День Землі

 

   22 квітня ми маємо нагоду замислитися про збереження довкілля, багатств природи. А також, про необхідність порозуміння між людьми та об’єднання зусиль заради досягнення миру і добробуту для всіх жителів Землі.

  Слід зазначити, що з нагоди Дня Землі по всьому світу проходять акції з благоустрою міст та селищ. Також лунає голос Дзвону Миру – це нагадування і застереження людям про необхідність берегти нашу Землю і все живе на ній. Також берегти людство і людську культуру, сприяти миру та порозумінню між країнами, народами, націями, релігіям.

 У цей день, навіть перебуваючи вдома на карантині кожен з нас може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття при дворову  територію, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом.

  Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо, саме тому слід постійно піклуватися про оточуюче нас середовище.

Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи!

  Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

  Пам’ятаймо, все залежить від нас.

Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Будемо використовувати цю можливість, щоб зберегти перспективу життя!

 


 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий